Založ si blog

Prístrešok a jeho využitie

Uvažujete o stavbe prístrešku? Dá sa využiť na viacero spôsobov. Môže Vám poslúžiť ako ochrana auta pred nepriaznivým počasím, ako úložný priestor na rôzne náradie, alebo tiež na posedenie s rodinou a priateľmi. Je na Vás akú variantu si zvolíte. Jeho využitie sa dá striedať podľa potreby.

Je dobre si najskôr premyslieť kde by mal prístrešok stáť a či bude na vybranom mieste vhodne pôsobiť. Tiež je dôležité  premyslieť, či bude možnosť vjazdu a výjazdu praktická a bezpečná. Jeho výhoda sa môže znižovať, pokiaľ je realizovaný na mieste, kde je premávka hustá, čím sa zvyšujú bezpečnostné riziká. Pokiaľ sa rozhodnete postaviť prístrešok na hranici pozemku, je dobré túto záležitosť prediskutovať aj so susedom. Ide síce o menšiu stavbu, ale môžete sa v budúcnosti vyhnúť nepríjemným situáciám.

Pri plánovaní výstavby je potrebné brať do úvahy rôzne faktory. Pri výstavbe by ste sa nemali zamerať len na použité materiály, ktoré by mali byť kvalitné, ale aj na skutočnosť, že prístrešok by mal harmonizovať s domom a záhradou.  Pred stavbou je vhodné si zistiť a vyjasniť podmienky na príslušnom stavebnom úrade. Pri jej konštruovaní je dobré ju navrhnúť o niečo dlhšiu ako je dĺžka samotného vozidla. Vytvoríte si tak priestor na odkladanie napríklad bicyklov, kosačky, prípadne iných strojov a náradia bez ktorých sa pri prácach okolo domu nezaobídete. Strecha prístrešku sa dá tiež využiť viacerými spôsobmi. Môžete ju aj zatrávniť, prípadne na ňu umiestniť solárne kolektory. Pri tejto alternatíve  netreba zabudnúť orientovať stavbu smerom k slnku. Prístrešok poskytne Vášmu autu spoľahlivú ochranu pred dažďom, krúpami, snehom aj slnečným žiarením, ktoré spôsobuje starnutie laku vďaka stále intenzívnejšiemu UV žiareniu. Pri využívaní prístrešku pre osobný automobil nedochádza k teplotným výkyvom a tým sa zabráni kondenzácii vodných pár. Životnosť auta sa zvýši, nakoľko sa zabráni korózii karosérie. Prístrešky majú oproti garážam tú výhodu, že náklady na ich realizáciu sú nižšie, stavba je rýchlejšia a jednoduchšia. Ponuka je široká a umožňuje vybrať si najvhodnejšiu variantu k domu aj čo sa strechy týka. Pri tomto riešení môžete ušetriť cca 30% nákladov. Úspory dosiahnu niekoľko tisíc.

V posledných rokoch sa na výrobu áut používajú čoraz dokonalejšie materiály. Aj napriek tejto skutočnosti môžu nepriaznivé poveternostné podmienky postupne znížiť hodnotu Vášho auta. Investícia do vozidla  však nebýva malá. To je dôvod na to, aby sme ju šetrili všetkými možnými spôsobmi, aby nám vydržala niekoľko rokov.

Nakoniec, prístrešok nemusíte využívať len na ochranu vozidla, ale môže byť riešením aj na prekrytie terasy Vášho rodinného domu, prípadne chaty.

Ako si pripraviť a skontrolovať auto na zimu?

11.10.2013

Blíži sa nám jeseň, pomaly, ale iste aj zima, a preto by sme mali porozmýšľať nad komplexnou prípravou auta na zimu. Pokiaľ plánujete navštíviť na celkovú kontrolu a doplnenie prevádzkových kvapalín svoj autoservis, či na výmenu pneumatík – pneuservis, je pomaly čas sa objednať. Je dôležité tieto veci nenechať na poslednú chvíľu, pretože potom môže byť [...]

Niečo o paradajkách

11.10.2013

Paradajky sa začali v kuchyni používať v 17. storočí. Najstarší recept je z roku 1962 a to na paradajkovú omáčku na španielsky recept. Paradajky sú dôležitou zložkou mnohých jedál, ktoré by sme mohli určite rátať na tisícky. Pochádzajú pôvodne z Mexika a prešli veľmi dlhú cestu, kým sa dostali na náš stôl. Vypestovali ich Aztékovia, ktorí ich pomenovali [...]

Bicykel

11.10.2013

V dnešnej dobe ho berieme ako samozrejmosť. Jeho pomenovanie vzniklo vo Francúzsku. Môžeme o ňom povedať, že je vozidlom, ktoré poháňa ľudská sila. Bicykel sa začal hýbať tak, že človek prenášal silu na pedále. Môžeme ho popísať ako vozidlo s dvomi kolesami, ktoré sú prepojené pevným rámom. Predpokladom pre vznik bicykla bolo koleso, ktorého počiatky [...]

OSN / Organizácia spojených národov /

USA vetovali palestínsku žiadosť o plné členstvo v OSN. Agresívna politika, zúri Abbás

19.04.2024 10:38

Palestínska samospráva vo štvrtok odsúdila Spojené štáty za vetovanie palestínskej žiadosti o plné členstvo v OSN a označila to za "agresiu", ktorá tlačí Blízky východ k "priepasti".

Spišský hrad

Oprava Spišského hradu sa tak skoro nezačne. Šimkovičová nariadila zopakovať súťaž

19.04.2024 10:30

Úspešný uchádzač vraj neposkytol v zákonnej lehote riadnu súčinnosť a požadované dokumenty.

strategický bombardér Tu-22M3m pád ruského lietadla, vojna na Ukrajine

VIDEO: Zostrelili sme Rusom strategický nadzvukový bombardér, hlási Ukrajina. Moskva priznala stratu

19.04.2024 10:20

Podľa ukrajinskej vojenskej rozviedky (HUR) bol bombardér zostrelený v oblasti 300 kilometrov od Ukrajiny.

bytovka, Čadca

Bytovku z centra Čadce idú zrovnať so zemou. Kam pôjdu jej obyvatelia?

19.04.2024 10:03

Problémový dom chce zdemolovať vlastník, hoci tam stále žijú niekoľkí ľudia. Náhradné bývanie hľadajú ťažko, mesto sa im snaží pomôcť.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 10
Celková čítanosť: 43696x
Priemerná čítanosť článkov: 4370x

Autor blogu